Újdonság a Volkswagenről
2019.11.08.

Új elektromos családtag: az ID. SPACE VIZZION a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be

Wolfsburg / Los Angeles / Budapest – A Volkswagen 2019. november 19-én a Los Angeles-i Autószalon előestéjén tartja az ID. SPACE VIZZION modell világpremierjét, amely egy nulla károsanyag-kibocsátású jármű, és egy új korszak új gondolkodásmódját hozza el az új mobilitás számára. Az ID. SPACE VIZZION a holnap autója, amely ötvözi egy Gran Turismo aerodinamikai tulajdonságait, és egy SUV tágasságát. Stílusos módon az ID. SPACE VIZZION követi az ID család tervezési DNS-ét, mégis teljesen önálló és progresszív karaktert mutat.
VW
  • Nulla károsanyag-kibocsátás, maximális sokoldalúság: az ID. SPACE VIZZION1 teljesen új és teljesen elektromos autó kategóriát határoz meg
  • Aerodinamikus külső formavilág: az autó elején és tetején kialakított nyílások csökkentik a Cd-értéket, és 590 km-re (WLTP) vagy 300 mérföldre (EPA) növelik a hatótávolságot.
  • Az ID család hetedik tagja: az ID. SPACE VIZZION követi az ID. 1, az ID. CROZZ1, az ID. BUZZ1, az ID. VIZZION1, az ID. BUGGY1 és az ID. ROOMZZ1 modelleket

 

"Eddig az ID. családdal megmutattuk az ismert járműkategóriákban az elektromos járművek lehetőségeit. Az ID. SPACE VIZZION viszont egy új, teljesen elektromos kategóriát hoz létre ”- mondta Klaus Bischoff, a Volkswagen Design vezetője.

Az ID. SPACE VIZZION a Volkswagen moduláris elektromos hajtásrendszer-platformján (MEB) alapul. Az MEB teljes mértékben kihasználja az e-mobilitás technikai lehetőségeit és garantálja a hosszú hatótávolságot, a dinamikus vezetési teljesítményt és a digitális hálózat teljesen új szintjét.

A formatervezés szempontjából az orr-rész és a tető-részek különleges pontossággal készülnek, aerodinamikailag az optimális kialakítást a légáram nyílásai biztosítják. A hajtási rendszer hatékonyságának és a lenyűgöző aerodinamikának köszönhetően az ID. SPACE VIZZION hatótávolsága akár 590 kilométer (WLTP) vagy 300 mérföld (EPA) is lehet.

A tanulmány a teljesen digitalizált pilótafülkével az intuitív használhatóság egészen új paradigmáját határozza meg. A felhasznált anyagok a fenntarthatósági szempontok szerint kiválasztott alapanyagokból készülnek, mint például az új AppleSkin™, ami egy almalé termelésből származó mellékterméket tartalmazó műbőr.

Az ID. SPACE VIZZION egy jövőbeli tanulmány, de nem álom. A sorozatgyártású változat 2021. végén jelenik meg, és Észak-Amerikában, Európában és Kínában különféle változatokban lesz kapható.

 

 

 

1 = Koncepcióautó

 

 

 

 

 

 


A Volkswagen márkáról:
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.