Porsche Tatabánya Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Extra biztonság: kiszállás-figyelmeztető rendszer a Volkswagentől
2023.12.13.
Újdonság a Volkswagentől

Extra biztonság: kiszállás-figyelmeztető rendszer a Volkswagentől

Wolfsburg/Budapest, 2023. december 7. – A Volkswagen Kiszállás-figyelmeztetés (Exit Warning) rendszerének legújabb generációja különösen a belvárosok sűrű forgalmában segítheti hatékonyan a kiszállások során adódó veszélyhelyzetek megelőzését. Ez az asszisztensrendszer az álló Volkswagenhez hátulról közelítő közlekedőkre figyelmezteti a vezetőt és utasait, és működési határain belül például a gyakran a közlekedés legsérülékenyebb résztvevői közé tartozó kerékpárosokat is felismeri. A Kiszállás-figyelmeztetés a vezető- és az utasoldali első ajtó mellett a hátsó ajtókat is biztosítja. A rendszer az új ID.7, valamint az új Passat és az új Tiguan alapfelszereltségének része, míg a Golf, az ID.4 és az ID.5 számára a megfelelő műszaki specifikációban extrafelszerelésként áll rendelkezésre.

VW

Kiszállás-figyelmeztetés az új ID.7 modellekben
Az asszisztensrendszer legfelső változata az új ID.7 sorozatban szerepel. A Kiszállás-figyelmeztetés (Exit Warning) rendszere a hátsó lökhárító jobb és bal oldalán elhelyezett két radarérzékelőjével felügyeli az autó mögötti területet, és még az ajtókilincs meghúzását megelőzően figyelmeztetheti a bennülőket a veszélyre. Ha közlekedő közeledik, első figyelmeztetési fokozatként automatikusan LED-fény gyullad ki a külső visszapillantó tükörben, ha pedig mégis meghúzzák valamelyik belső ajtókilincset, a rendszer rövid ideig az ajtó kinyitását is megakadályozza. Ha az ajtót ezután ennek ellenére is kinyitják, figyelmeztető hangjelzés szólal meg. A rendszer a Volkswagen leparkolása és leállítása után még három percig aktív marad, hogy minden bennülő kiszállását biztosíthassa.

Kiszállás-figyelmeztetés az új Passat és az új Tiguan sorozatban
Az új Passat és az új Tiguan modellekben nagyon hasonlóan működik a Kiszállás-figyelmeztetés (Exit Warning), mint az ID.7 esetében. A rendszer a megfelelő oldali külső visszapillantó tükör LED-fényével már az ajtókilincsek meghúzása előtt figyelmeztethet a hátulról érkező közlekedőkre. Ha mégis meghúzzák valamelyiket, az adott ajtó hangszórójából hangjelzés hallható. E két modell mechanikus ajtózárral készül, így az ajtónyitás az ID.7-ből ismert kiegészítő késleltetése itt nem áll rendelkezésre, mivel ennek alapjául az elektromosan működtetett ajtózárak szolgálnak.

Kiszállás-figyelmeztetés az ID.4 és az ID.5 modellekben
A Kiszállás-figyelmeztetés (Exit Warning) extrafelszerelésként rendelhető az ID.4 és az ID.5 sorozat tagjaihoz, s szinte ugyanúgy működik, mint az ID.7 modellben. Az egyetlen különbség, hogy ez esetben a külső visszapillantó tükrök LED-fénye csak akkor aktiválódik, amikor az utasok meghúzzák valamelyik ajtókilincset. A további figyelmeztetési szintek – azaz a hangjelzés az adott ajtónál és az elektronikus nyitáskésleltetés – az ID.7 rendszerével megegyezően működnek.

A Kiszállás-figyelmeztetés technikájával ellátott első Volkswagen a Golf jelenlegi generációja, amelyben az ID.4 és az ID.5 modellekéhez hasonlóan működik a rendszer. Amint azonban az MQB-alapú Passat és Tiguan, úgy a Golf is mechanikus ajtózárakkal készül, így nem kínálja a kiegészítő nyitáskésleltetés funkcióját.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.